Skip to content

Peter Bellekom

Vicevoorzitter

Ik woon nu ruim 63 jaar in Wassenaar; de plaats waar ik ben geboren en getogen. Ik ben dus een echte Wassenaarder. Ik voel mij hier thuis, heb hier een groot deel van mijn sociale omgeving, ken bijna alles in Wassenaar en vind deze gemeente de moeite waard om mij voor in te zetten. In Wassenaar heb ik een fijne jeugd gehad, heb ik veel geleerd, wat ik nu nog steeds gebruik, heb ik veel sportplezier beleefd, heb ik mijn echtgenote leren kennen en met haar 37 jaar mogen wonen, mijn kleinkinderen wonen hier met veel plezier, mijn vriendin voelt zich hier thuis…..kortom Wassenaar biedt mij veel en ik ben er onlosmakelijk mee verbonden.

Aangezien ik niet alleen maar consumeer, was het voor mij 7 jaar geleden vanzelfsprekend om te reageren op een vacature in de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) Wassenaar. Het is een soort ‘voor wat, hoort wat verhaal’. Ik vond dat ik wat terug kon en moest doen voor mijn leefomgeving. Niet omdat ik nu zulke specifieke kennis had, of dat ik vond dat er zoveel beter kon. Nee, omdat ik vond en vind dat iedereen naar vermogen bij zou  moeten dragen aan het goed reilen en zeilen van zijn/haar omgeving. Niet aan de zijlijn blijven staan, maar het veld opstappen en meedoen; Wassenaar zijn we immers met z’n allen!

Ik heb geen moment spijt gehad van mijn lidmaatschap van de ASD en de tijd die ik erin heb gestoken. Integendeel, ik heb ontzettend veel geleerd over hoe het in Wassenaar werkt, de positieve insteek van wethouders, raadsleden, commissieleden. Inwoners, organisaties, ambtenaren….. Kortom van iedereen met het hart op de goede plaats voor Wassenaar en haar inwoners. Eind 2023 neem ik afscheid van de ASD en kan ik terugkijkend alleen maar zeggen; welbestede tijd!

Back To Top